nieuws

Ontwerpgebouw verworven door consortium particulieren

Beleggingen

Ontwerpgebouw verworven door consortium particulieren

Het Ontwerpgebouw, onderdeel van Imagewharf, een ontwikkeling in Amsterdam van Steengoed, is verkocht aan een consortium van particuliere beleggers

Het Ontwerpgebouw is een onderdeel van de ontwikkeling Imagewharf aan de Rigakade 20 en Danzigerbocht 41-45 in de Amsterdamse Houthavens. Vanaf 15 november 2017 zullen de huurders Netraco Garments, Goose Craft, DNA Amsterdam, Krakatau BV, Ibana, Solotwentyfive, Blue Glory, Smash Box, New Motion en Imagewharf hun intrede doen.

Dit pand bestaat uit vier bouwlagen bovenop een parkeerlaag. Het pand is volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Imagewharf bestaat totaal uit drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Amsterdamse Houthavens. De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector. De gebouwen worden conceptmatig gerealiseerd en turnkey opgeleverd in prefab beton, staal én hout.

Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed. Het omvat 17.500 m2 bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond.

Imagewharf betreft een ontwikkeling van Steengoed uit Amsterdam en werd geadviseerd bij de verkoop van Het Ontwerpgebouw door Appelhoven Vastgoedadviseurs. De koper werd geadviseerd door P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars. Hercuton is de hoofdaannemer en heeft zorggedragen voor de complete realisatie in samenwerking met Hiensch. Allard Architecture uit Amsterdam is de architect van het Ontwerpgebouw.

Reageer op dit artikel