nieuws

Habion verwerft woningen in Houthavens Amsterdam

Beleggingen

Habion verwerft woningen in Houthavens Amsterdam

Woningcorporatie voor ouderenhuisvesting Habion heeft 39 sociale huurwoningen en 12 parkeerplaatsen gekocht in het project LIFE in de Amsterdamse Houthavens.

Habion neemt de woningen turn-key af van projectontwikkelaar Vorm  en Porten Development. De bouw start eind 2017 en is eind 2019 gereed.

LIFE komt op Revaleiland, het derde eiland in de Houthavens. Aan het IJ, vlakbij  het nieuwe Houthavenpark en dicht bij het stadscentrum. Het project is gesitueerd op een prachtige plek op loopafstand van onder andere de Jordaan. De locatie omvat naast huur- ook koopwoningen, intramurale zorgeenheden, een gezondheidscentrum, een centrum voor dagbesteding dat ook dient als ontmoetingsplek voor de buurt, commerciële horeca en een overdekte parkeergarage. De woningen zijn zeer energiezuinig en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het gebouw wordt opgetrokken in de baksteen-stijl van de Amsterdamse School. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van energie.

Reageer op dit artikel