nieuws

Fonds La Française belegt in duurzame vastgoedaandelen

Beleggingen

Het nieuwe, wereldwijde vastgoedfonds La Française Lux-Sustainable Real Estate Securities belegt uitsluitend in 150 genoteerde vastgoedondernemingen die bovengemiddeld scoren op op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG).

Fonds La Française belegt in duurzame vastgoedaandelen

Het nieuwe beleggingsfonds is niet alleen bijzonder vanwege de focus op ESG, maar ook door het waarlijk wereldwijde karakter, terwijl het toch een betrekkelijk gering beleggingsvolume heeft van zo’n 30 miljoen euro. Peanuts dus eigenlijk in de beleggingswereld. Maar de verwachting is dat dit volume snel zal groeien. Als benchmark wordt de GPR IPCM LFFS Sustainable GRES Index gehanteerd.

Fondsmanager Jana Sehnalova benadrukt telefonisch vanuit haar standplaats Singapore dat haar fonds geen harde groeidoelstellingen kent. ‘De uiteindelijke omvang is afhankelijk van de belangstelling in de markt. We krijgen steeds meer respons. Niet alleen van bestaande klanten, maar ook van nieuwe klanten die het interessant vinden om te beleggen in een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegd in duurzaam vastgoed.’

La Française Lux-Sustainable Real Estate Securities is gestructureerd als een Luxemburgse Sicav, heeft ook een notering in het Groothertogdom en wordt actief gemanaged door Sehnalova en haar team, dat opereert vanuit Singapore, Londen en New York. ‘Door onze specifieke focus is het belangrijk dat we veel interactie hebben met het management van de vastgoedondernemingen waarin wij beleggen. Waar we zitten is verder niet zo relevant, we zijn zeer mobiel. Ik spendeer 30 procent van mijn tijd in vliegtuigen.’

Meer over dit fonds in de Outlook-special van Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel