nieuws

Camelot transformeert Zwols kantoorpand naar woningen

Beleggingen

Camelot transformeert Zwols kantoorpand naar woningen
Dokter Spanjaardweg 11, Zwolle

Camelot Real Estate heeft op 24 november 2017 het kantoorpand aan Dokter Spanjaardstraat 11 in Zwolle aangekocht om dit te transformeren naar woningen.

Het pand ligt op kantorenpark Oosterenk II en is gebouwd in 1992 en meet 3.400 m2, op een grondstuk van 4.250 m2.

De exacte invulling van het pand en terrein moet nog vorm krijgen. Wel is duidelijk dat er residentiële oplossingen komen: volledig gemeubileerde en gestoffeerde luxe studio’s en appartementen. De doelgroep zal bestaan uit starters, jongeren en studenten van met name het Isala ziekenhuis. De bouw begint naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019.

Eerder ontwikkelde Camelot al vergelijkbare woonproducten in voormalige kantoorpanden in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Delft, Utrecht en Arnhem. In de zomer van 2018 wordt er ook in Enschede een project van 444 studio’s opgeleverd.

Een nieuwe bijdrage aan de transformatie van zijn onderneming van anti-kraakbedrijf naar belegger, zegt CEO Joost van Gestel van Camelot groep : ‘Begonnen we in 1993 nog als antikraakbedrijf, ligt de focus inmiddels meer en meer op transformatie en nieuwbouw van residentiële projecten. Op dit moment hebben we 3900 units in eigen exploitatie of aanbouw.’

Reageer op dit artikel