nieuws

‘Breng bloedbanken onder in kleine winkelcentra’

Beleggingen

‘Breng bloedbanken onder in kleine winkelcentra’
Haags wijkwinkelcentrum Ambachtsgaard

Het toevoegen van gemeenschapsvoorzieningen als bloedbanken aan kleine winkelcentra zal de eigenaren ervan geen windeieren leggen.

Dat concluderen Urban Land Institute en JLL in het rapport Ingredients for Success. Passantenaantallen en gemiddelde verblijfsduur zullen stijgen als een aanbod voor de dagelijkse boodschappen wordt gecombineerd met medische faciliteiten en gemeentelijke diensten, dansscholen en bloedbanken.

De huren die zulke instellingen kunnen betalen zijn lager dan die voor retailers. Toch zullen winkelcentra waar de strategie wordt toegepast waarschijnlijk succesvol zijn, zo concluderen de onderzoekers op basis van interviews met professionals in de retailvastgoedsector.

Anders dan bij grote winkelcentra heeft de toevoeging van horeca en leisure weinig effect op de gezondheid van kleine winkelcentra, denken ULI en JLL.

Reageer op dit artikel