nieuws

Bouwinvest koopt en verhuurt zorgcomplex in Amsterdam

Beleggingen

Bouwinvest koopt en verhuurt zorgcomplex in Amsterdam
Life Houthaven Amsterdam

Bouwinvest heeft overeenkomsten getekend voor de aankoop en de verhuur van een deel van zorgcomplex Life in de Houthaven in Amsterdam.

De verkoper is Vorm/Porten Development en de huurder is zorgaanbieder Cordaan. Met de aankoop wordt het Bouwinvest Healthcare Fund eigenaar van 24 zorgappartementen in de vrije sector, 940 m2 aan voorzieningen zoals een restaurant, apotheek, huisartsen, fysiotherapie, dagbesteding en thuiszorg, en 48 zorgstudio’s voor mensen met dementie. De huurovereenkomst met Cordaan is langdurig.

Habion verhuurt nog 39 appartementen in Life in de sociale sector zijn er 60 woningen voor de verkoop bestemd. De doelgroep bestaat uit mensen met een lichte tot zware zorgvraag, die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen.

‘Dit complex is een uitstekende aanvulling op onze portefeuille. Niet alleen vanwege het prachtige ontwerp volgens de Amsterdamse School, maar ook door de juiste mix van functies en voorzieningen. Wat ons betreft een blauwdruk voor verdere woonzorgontwikkelingen’, zegt Erwin Drenth, director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest.

Reageer op dit artikel