nieuws

Altera verwerft 120 zorgappartementen

Beleggingen

Altera verwerft 120 zorgappartementen
Jaap van der Bijl

Altera Vastgoed verwerft 120 levensloopgeschikte appartementen en 40 psychogeriatrische eenheden in het plan Robijnhof in Leiden.

Altera Vastgoed  heeft met Stichting Libertas Leiden en M.J. de Nijs Project II BV (De Nijs)  overeenstemming bereikt over de verkoop en herontwikkeling van het huidige gedateerde zorgcentrum Robijnhof in Leiden. Op de locatie worden 120 nieuwbouw huurappartementen gebouwd voor ouderen met zorgbehoefte. Ook koopt Altera 40 psychogeriatrische eenheden die worden verhuurd aan zorgverlener Libertas Leiden.

Het plan Robijnhof omvat in totaal 135 woningen, de resterende 15 grondgebonden woningen worden door De Nijs ontwikkeld en verkocht.

Huurders parkeren in de onderliggende verdiepte stallingsgarage. De appartementen, variërend in omvang tussen 53 en 103m2, zijn zo ontworpen dat ze volledig levensloopgeschikt zijn. Het project bevat 96 huurwoningen in het middensegment, de maandhuren beginnen bij circa 750 euro. De overige 24 huurwoningen worden verhuurd in het gereguleerde segment.

Het project wordt ontwikkeld en gebouwd door De Nijs. De start van de bouw is eind 2018, de oplevering naar verwachting begin 2021.

Jaap van der Bijl, algemeen directeur van Altera Vastgoed: ‘Wij zijn verheugd om weer een binnenstedelijk transformatieproject van hoge kwaliteit toe te voegen aan onze portefeuille. Door de succesvolle samenwerking met Libertas Leiden en andere stakeholders kunnen we ouderen de kans bieden om in een hoogwaardige en prettige omgeving betaalbaar zelfstandig te wonen. Dit is belangrijk voor deze wijk en passend bij onze strategie, die ook is gericht op lifestyle woonconcepten voor verschillende doelgroepen.’

Stichting Libertas Leiden werd in deze transactie ondersteund door Deloitte Real Estate en Partnerships en Straatman Koster Advocaten.

Reageer op dit artikel