nieuws

Arcona verkoopt historisch kantoorpand in Praag

Beleggingen

Arcona verkoopt historisch kantoorpand in Praag
Een pand van Arcona in Praag.

De beursgenoteerde vastgoedbelegger Arcona Property Fund heeft het gebouw Drahobejlova 27 in Praag verkocht aan de Tsjechische Medische Kamer (CLK).

De verkoopprijs bedraagt  96,96 miljoen Tsjechische kroon (3,79 miljoen euro), ruwweg het dubbele van de externe taxatiewaarde van eind 2016 van 50,85 miljoen kroon (1,90 miljoen euro). Arcona Property Fund verwacht de verkoop in het eerste kwartaal van 2018 te kunnen afronden. De intrinsieke waarde per aandeel stijgt door deze verkoop met 3,80 procent van 12,61 naar 13,09 euro.

Het kantoorgebouw Drahobejlova 27 stamt uit 1930 en heeft een verhuurbaar oppervlak van 2.387 m2. Het was het eerste gebouw dat in 2004 door Arcona Property Fund werd aangekocht. Het ligt in de voorstad Vysocanska, zo’n 4,5 km ten oosten van het stadscentrum van Praag, in een gemengd woon- en winkelgebied. CLK, de koepelorganisatie van Tsjechische artsen, wil het gebouw als hoofdkantoor gaan gebruiken.

Managing director Guy Barker van Arcona Capital Fund Management ziet de verkoop als een indicatie van de huidige sterke interesse van beleggers in Centraal-Europees onroerend goed. De verkoop past in het beleid van de directie om kleine non-core gebouwen te verkopen. Daarnaast is de verkoop ook fiscaal gunstig, zodat de belastinglast nihil is. De vrije cashflow uit de verkoop na aflossing op de banklening, circa 2,65 miljoen euro , staat ter beschikking van Arcona Property Fund.

Reageer op dit artikel