nieuws

VSB en VvAA in woningfonds ASR

Beleggingen

VSB en VvAA in woningfonds ASR
ASR Dutch Core Residential Fund kocht in juli 2017 25 appartementen in project Gouwe Zicht in Waddinxveen.

Stichting VSB Vermogensfonds, VvAA Levensverzekeringen en VvAA Schadeverzekeringen worden participanten in het ASR Dutch Core Residential Fund (ASR DCRF).

De nieuwe participanten investeren per 1 oktober 2017 in totaal ongeveer 50 miljoen euro. Na de closing telt het fonds negen institutionele beleggers.

De oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille, ASR, wil op lange termijn een substantieel aandeel behouden. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van ongeveer 1 miljard euro, bestaande uit ongeveer 4.700 woningen in de sterkste regio’s van Nederland op economisch en demografisch gebied.

‘Het ASR Dutch Core Residential Fund groeit door de actieve aankoop van nieuwbouwprojecten en duurzame renovaties’, zegt Robbert van Dijk, fund director bij ASR Dutch Core Residential Fund. ‘Deze groei heeft de huidige participanten in staat gesteld hun belang te vergroten en ruimte gecreëerd voor de toetreding van nieuwe participanten. We zijn blij Stichting VSB Vermogensfonds en VvAA te verwelkomen als nieuwe participanten in het fonds.’

Reageer op dit artikel