nieuws

Syntrus Achmea RE&F verwerft woonzorgcomplex

Beleggingen

Syntrus Achmea RE&F verwerft woonzorgcomplex

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft van Stebru het nieuwe intramurale woonzorgcomplex Westhovenplein in Den Haag aangekocht.

Het complex wordt toegevoegd aan de snel groeiende portefeuille van het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2019. Het nieuwe complex ligt in de wijk Moerwijk en bestaat uit 119 intramurale zorgwoningen, verdeeld over drie gebouwen. In de plint van 936 m2 is ruimte voor een eerstelijnscentrum en een wijkrestaurant met welzijnsvoorzieningen, wat bijdraagt aan de verbetering van de wijk. Bewoners hebben een eigen appartement en delen een gezamenlijke woonkamer, keuken en buitenruimte.

In het ontwerp is rekening gehouden met een mogelijke energievoorziening zonder gebruik van aardgas. Dat past in de wens van de gemeente Den Haag om uiterlijk in 2040 CO2-neutraal te zijn. Het woon-zorgcomplex wordt ontwikkeld door Stebru en langjarig verhuurd aan zorginstelling Saffier. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Syntrus Achmea RE&F breidde de portefeuille van het zorgvastgoedfonds afgelopen jaar uit met verschillende objecten, waaronder De Makroon in Amsterdam en Klaasje Zevenster in Amstelveen. Deze complexen combineren levensloopbestendige appartementen met intramurale zorgwoningen. Daarnaast werden het gezondheidscentrum Dudokpark in Hilversum en de Zorgboulevard Zaandam aan het fonds toegevoegd. Deze complexen bieden een combinatie van eerste en tweedelijnszorg.

Het ADHCPF is het eerste en grootste Nederlandse beleggingsfonds specifiek gericht op zorgvastgoed. De portefeuille bestaat uit 19 objecten en heeft een totale waarde (inclusief pijplijn) van 298 miljoen euro. De ambitie is om verder te groeien naar 500 miljoen euro in 2019. In de GRESB Real Estate Assessment werd het fonds in 2016 uitgeroepen tot het meest duurzame zorgvastgoedfonds ter wereld.

Reageer op dit artikel