nieuws

PingProperties met BPD en KlokGroep in vastgoedproject Arnhem

Beleggingen

PingProperties met BPD en KlokGroep in vastgoedproject Arnhem
PingProperties-koopt-grond-in-Arnhem-van-AkzoNobel

PingProperties, KlokGroep en BPD gaan in Arnhem een woonwijk en een duurzame bedrijven- en onderwijscampus realiseren. PingProperties bezit er een grondpositie van 136.000 m2.

Dat laat PingProperties weten in een persbericht. In juni meldde Vastgoedmarkt en andere media al dat de asset manager veel grond en gebouwen van AkzoNobel en Teijin Aramid in bezit had verworven om er een vastgoedproject te realiseren. Sinds 2012 heeft PingProperties aan de Velperweg in Arnhem 6,5 hectare grond met 70.000 m2 kantoor- en laboratoriumgebouwen in bezit.

In juni van dit jaar heeft PingProperties ook het naastgelegen voormalige fabrieksterrein Enka van 7,1 hectare gekocht. Het gebied beslaat nu in totaal 13,6 hectare grond. Op ongeveer 5 hectare grondoppervlak ontwikkelen BPD en KlokGroep een woonwijk met een hoogwaardig woonmilieu. Deze ontwikkeling zal in nauw overleg met PingProperties plaatsvinden.

Op de overige 8 hectare geeft PingProperties namelijk verdere invulling aan de ontwikkeling van een duurzame campus gericht op werkgelegenheid en onderwijs. PingProperties draagt op deze manier bij aan het creëren van een prettige woon- en werkomgeving en de leefbaarheid van het gebied.

Reageer op dit artikel