nieuws

NSI koopt kantoor bij Eindhoven Centraal

Beleggingen

NSI koopt kantoor bij Eindhoven Centraal
Kennedyplein 101 in Eindhoven

NSI heeft voor 13,6 miljoen euro een kantoorgebouw van 6.635 m2 gekocht op Kennedyplein 101 in Eindhoven. De verkoper van het gebouw is Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Het gebouw wordt volledig tegen een marktconforme huurprijs verhuurd aan zes huurders met een gemiddelde looptijd van de huurcontracten van 3,6 jaar. Het gaat om het Kennedy Business Center met onder meer het Kadaster als huurder. De aankoopprijs genereert een bruto aanvangsrendement van 9,0 procent. Het gebouw heeft energielabel B. De aankoop is in lijn met de strategie van NSI om zich te richten op grotere kantoren in de grote steden.

Na deze aankoop bedraagt het aandeel kernkantoren 79 procent van de totale kantorenportefeuille van NSI. NSI beschouwt kernkantoren kantoren die liggen in de G4-steden, Eindhoven, Den Bosch en Leiden. De overname wordt gefinancierd met een combinatie van opbrengsten van verkopen en bestaande kredietfaciliteiten. De beleningsgraad zal toenemen tot ongeveer 38,9 procent tegen 38,1 procent per eind september 2017. Anne de Jong, cio van NSI, spreekt van een ‘unieke investering direct gelegen naast de ingang van het centraal station van Eindhoven’.

‘Wij zijn zeer positief over de stad Eindhoven, die benoemd is tot een van de meest innovatieve steden van de wereld en sterke economische groei laat zien. Verder verwachten wij dat de marktomstandigheden in Eindhoven zullen verbeteren door een laag leegstandspercentage en een sterk groeiende regionale vraag. Bovendien biedt het gebouw meerdere opties voor waardecreatie waaronder HNK.’

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff, SGS en Verschuuren & Schreppers. De verkoper is geadviseerd door JLL.

Reageer op dit artikel