nieuws

IVY Group koopt pand Stadhouderskade 40-41

Beleggingen

IVY Group heeft een koopovereenkomst gesloten met een particuliere belegger voor het pand Stadhouderkade 40-41 in Amsterdam.

IVY Group koopt pand Stadhouderskade 40-41

Het rijksmonumentale pand ligt op de hoek van de Stadhouderskade en de P.C. Hooftstraat en is momenteel in gebruik bij Douwes Fine Art en Wanrooij Gallery. IVY Group wil het pand in de komende jaren renoveren en deels transformeren.

In 1883 is gestart met de bouw van de dubbele woonvilla. De eerste bewoners waren Gubert Dietegen Baron de Salis en zijn vrouw. Begin jaren ‘30 is het pand in gebruik genomen door een woninginrichter en daarna heeft er tot begin jaren ‘90 een postkantoor in het pand gezeten.

Het pand is in totaal circa 1.250 m2 groot, heeft vier verdiepingen en neemt een markante plek in naast het Rijksmuseum en op de kop van de P.C. Hooftstraat. De villa sluit aan op P.C. Hooftstraat 5-11. Dit voormalige kantoorgebouw van advocatenkantoor De Vos & Partners is in 2016 door IVY Group aangekocht.

Reageer op dit artikel