nieuws

Hudson’s Bay verkoopt pand voor 850 miljoen

Beleggingen

Hudson’s Bay verkoopt pand voor 850 miljoen
Warenhuis Hudson's Bay aan het Rokin

Hudson’s Bay Company heeft het pand van warenhuis Lord & Taylor aan de chique New Yorkse winkelstraat Fifth Avenue verkocht.

Verhuurder van kantoorruimte WeWork betaalt 850 miljoen dollar voor het pand waar het zijn hoofdkantoor gaat vestigen. Lord & Taylor behoudt de winkelruimte op de onderste verdiepingen en wordt vier keer zo klein.

Met de verkoop komt Hudson’s Bay tegemoet aan de activistische aandeelhouder Land & Buildings. Oprichter Jonathan Litt van dat investeringsfonds vindt dat Hudson’s Bay te veel duur vastgoed bezit en daar te weinig mee doet. Hij probeert het bedrijf al een tijdje te bewegen om panden van de hand te doen. De waarde van Hudson Bay’s vastgoed wordt op 10 miljard dollar geschat.

WeWork gaat ook ruimte huren in de Hudson’s Bay-winkels in Toronto en Vancouver en in het pand van Galeria Kaufhof in Frankfurt. Mogelijk komen er nog meer WeWork-kantoren in twintig andere winkels van Hudson’s Bay Company.

Hudson’s Bay is sinds enige tijd ook zeer actief in Nederland, maar hier zit het Canadese warenhuisconcern alleen in huurpanden zoals de begin september geopende eerste Nederlandse vestiging aan het Amsterdamse Rokin. Ook Rotterdam en Den Haag hebben inmiddels vestigingen, waarna nog zeven filialen volgen.

Director Operations Edwin Boer van Hudson’s Bay Nederland is op 7 november keynote speaker tijdens de Vastgoedmarkt Retail-Ontbijtsessie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels