nieuws

Eurocommercial koopt voor bijna half miljard Belgisch retail

Beleggingen

Eurocommercial koopt voor bijna half miljard Belgisch retail

Eurocommercial Properties staat op het punt winkelcentrum Woluwe in Brussel voor 468 miljoen euro te kopen. Deze prijs vertegenwoordigt een aanvangsrendement van net onder de 4 procent.

Dat meldt het in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds in een persbericht. Eurocommercial meldt dat het de fase van exclusieve onderhandelingen en due diligence is ingegaan. Eigenaar is AG Real Estate, die het winkelcentrum dit voorjaar in de etalage zette. Het fonds verwacht de deal eind november te sluiten en in het eerste kwartaal van 2018 af te ronden. Het gaat om 23.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak met huurders als Zara, H&M, Superdry, Calvin Klein en C&A.

In de verwachte koopsom zijn ook de parkeervoorzieningen, het omliggende land en de transactiekosten inbegrepen. Met deze aankoop voegt het fonds na Frankrijk, Italië en Zweden een vierde land toe aan de vastgoedportefeuille. Niet tot de deal behoren warenhuis Inno van 12.000 m2, de Match-supermarkt van 2.100 m2 en vijf andere winkels, alle eigendom van AG Real Estate. Het vastgoedfonds denkt de passantenstromen, omzet en huur van Woluwe nog fors op te kunnen schroeven.

Ook is de belegger van zins het winkelcentrum met 10.000 m2 uit te breiden. Direct na de aankoop zal Eurocommercial beginnen met een renovatie. Na verkrijging van de bouwvergunning zal de uitbreiding van start gaan. Het fonds financiert de deal met ABN Amro en ING tegen leenkosten van minder dan 2 procent. De totale loan-to-value van het winkelfonds stijgt hierdoor naar 47 procent. Het overige bedrag komt uit eigen middelen middels vastgoedverkopen. Het fonds heeft al 100 miljoen euro uit verkopen opgehaald.

Woluwe trekt jaarlijks 6,5 miljoen bezoekers. Het ligt in een van de rijkste deelgemeenten van Brussel. Met deze verwachte aankoop bestaat plotsklaps 11 procent van de vastgoedportefeuille uit Belgisch vastgoed en 12 procent na de uitbreiding. Eurocommercial wordt bij het koopproces geadviseerd door Degroof Petercam. CBRE en JLL adviseren de verkoper.

Reageer op dit artikel