nieuws

Encore+ koopt Eindhovense Kennedytoren voor 50 miljoen

Beleggingen

Encore+ koopt Eindhovense Kennedytoren voor 50 miljoen
Kennedytoren in Eindhoven

Encore+ heeft wederom een acquisitie in Nederland gesloten, met de aankoop van de Kennedytoren in Eindhoven voor circa 50 miljoen euro.

Encore+ is een pan-Europees open-ended Core+-fonds, mede beheerd door Aviva Investors als Fund Manager en LaSalle Investment Management als Asset- en Transaction Manager.

De Kennedytoren ligt in het centrum van Eindhoven, direct naast het centraal station en het busstation en op loopafstand van het belangrijkste winkelgebied van de stad. Het gebouw omvat 20.000 m²  verspreid over 22 verdiepingen. De architectuur en de hoogwaardige technische specificaties bieden toekomstbestendige en duurzame werkplekken, gewaardeerd met een Breeam Very Good-certificaat. Kennedytoren is een multi-tenant kantoorgebouw, met HERE Europe, Taylor Wessing en Deutsche Bank als belangrijkste huurders. Eindhoven staat bekend als de techstad van Nederland en werd onlangs door de Oeso beoordeeld als de meest innovatieve wereldstad op basis van patentintensiteit.

Encore+ heeft een succesvol track record als gediversifieerd, open-ended vastgoedfonds in Europa, dat stabiel en groeiend inkomen levert naast de lange termijn kapitaalverhoging uit een actief beheerde portefeuille. De driejarige jaarlijkse opbrengst voor het Fonds is meer dan 9,2 procent (per 30 juni 2017).

Jeffrey King, fondsmanager voor Encore+ bij Aviva Investors, zei: ‘Deze aankoop past zeer goed bij Encore+, met name omdat we de focus op Breeam-gecertificeerde beleggingsmogelijkheden binnen Europa blijven vergroten. Door dalend aanbod, weinig leegstand en een groeiende lokale economie is Eindhoven een groeilocatie in Nederland en is de stad uitgegroeid tot een van de belangrijkste technologische regio’s van Europa. Deze aankoop biedt stabiel inkomen en veel potentie voor waardevermeerdering.”

David Ironside, CIO en Investment Manager voor Encore+ bij LaSalle Investment Management: ‘Het fonds bezit al een Nederlands kantoor op de Amsterdamse Zuidas (Eurocenter II, aangekocht in 2016). Dit is een zeer succesvolle acquisitie voor het Fonds geweest, en in combinatie met het logistieke gebouw in Venlo biedt de Kennedytoren Encore+ een gediversifieerde aanwezigheid op de Nederlandse markt.’

LaSalle werd geadviseerd door Savills, Weebers Vastgoed Advocaten en Drees & Sommer. JLL en Taylor Wessing adviseerden de verkoper.

Reageer op dit artikel