nieuws

CBRE Residential Fund breidt uit met negen complexen

Beleggingen

CBRE Residential Fund breidt uit met negen complexen

Pensioenfonds Wonen heeft negen woningcomplexen, met in totaal 424 woningen, ingebracht in het CBRE Dutch Residential Fund.

De transactie vond plaats op 1 oktober. In ruil voor de inbreng van de complexen, heeft Pensioenfonds Wonen een belang in het fonds verworven.

De negen wooncomplexen zijn gelegen in de Randstad en zijn een mooie mix van appartementen en eengezinswoningen, de huurprijs van de woningen valt in het middensegment. Onderdeel van de transactie zijn 40 appartementen in het prestigieuze en imposante 900 Mahler complex, gelegen aan de Zuidas in Amsterdam. De overige complexen zijn gelegen in Hoofddorp, Amsterdam (CAN), Pijnacker (2x), Utrecht (2x), Nieuwegein en Amersfoort.

Fund Manager Paul Oremus van het CBRE Dutch Residential Fund ziet de transactie als een kans de portefeuille van het Nederlandse woningfonds uit te breiden met jonge, bestaande en verhuurde woningcomplexe.

CBRE Dutch Residential Fund werd bijgestaan door Houthoff Buruma, PWC, NautaDutilh en Bureau Veritas. Pensioenfonds Wonen is in deze transactie bijgestaan door Finance Ideas, Loyens & Loeff en PWC in samenwerking met haar fiduciair beheerder Achmea Investment Management.

Reageer op dit artikel