nieuws

Segro koopt logistiek Tilburg van Dokvast

Beleggingen

Segro koopt logistiek Tilburg van Dokvast
Newlogic V in Tilburg

Segro heeft het nog te ontwikkelen project NewLogic V in Tilburg gekocht van ontwikkelaar Dokvast. Het distributiecentrum van 30.000 m2 zal medio 2018 turnkey door Heembouw worden opgeleverd.

Dat meldt de Britse REIT in een persbericht zonder financiële details. De ontwikkeling zal plaatsvinden op bedrijventerrein Vossenberg. Het pand is strategisch gelegen tussen de gebouwen NewLogic I en NewLogic II die Segro eind 2015 overnam van Dokvast. Deze gebouwen zijn verhuurd aan Nokia en Tesla. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd door Heembouw en zal naar verwachting in de zomer van 2018 klaar zijn. Het pand zal waarschijnlijk een Breeam Excellent-certificaat krijgen.

Voor het Britse Segro is de aankoop van NewLogic V een volgende stap in de grote groei die de vastgoedontwikkelaar doormaakt in de Benelux. Dit najaar zal de eerste fase van Spaa in Hoofddorp (Segro Park Amsterdam Airport) aan de portefeuille toegevoegd worden. Segro is bij de transactie in Tilburg geadviseerd door NL Real Estate/Knight Frank en Stibbe, en Dokvast door Raimond Weenink Bedrijfsmakelaars.

Reageer op dit artikel