nieuws

Renpart koopt winkelcentrum ‘s-Gravenzande

Beleggingen

Renpart koopt winkelcentrum ‘s-Gravenzande
Winkelcentrum Hart van s-Gravenzande

Ontwikkelingscombinatie Hart van ‘s-Gravenzande, een dochter van BPD, heeft winkelcentrum Hart van ‘s-Gravenzande in Westland verkocht aan Renpart Vastgoed.

Dat meldt BPD in een bericht zonder financiële details. Renpart Vastgoed is daarmee de nieuwe eigenaar van 7.450 m2 aan winkelruimte, inclusief 210 openbare parkeerplaatsen en het in de toekomst gerestaureerde monumentale pand het Schoenmakershuisje. De koopsom bedraagt 15,8 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 7 september (Kadaster).

De formele overdracht vindt gefaseerd plaats. Het eerste gedeelte van de levering, waaronder de nieuwbouw van de fasen 1 en 2 van de ontwikkeling, de parkeerfaciliteiten en het in het winkelcentrum gelegen expeditiehof voor het laden en lossen van vrachtwagens, vond op 7 september plaats. In de loop van 2018 volgt de formele overdracht van fase 3 van de nieuwbouw en het Schoenmakershuisje. De koop is van de zijde van Renpart Vastgoed begeleid door Remmers Retail.

Hans-Olav de Wolf, algemeen directeur van Renpart Vastgoed: ‘We zijn onder de indruk van dit nieuwe centrumgebied en geloven in de toekomst van het winkelcentrum. We zien enorme potentie in dit project, dat het centrum van ‘s-Gravenzande opener en meer toegankelijk heeft gemaakt.’ Regiodirecteur Zuid-West bij BPD, Wim de Haas, vult aan: ‘Dit is een mooie erkenning van onze inspanningen in het centrum van ‘s-Gravenzande. Ik ga ervan uit dat de nieuwe eigenaar de positie van het centrum in de toekomst nog verder versterkt.’

Naar verwachting wordt eind 2017 gestart met de (bouw)werkzaamheden van de derde en laatste fase van de nieuwbouw. Deze laatste fase van 800 m2 winkeloppervlak is eind 2018 gereed. Het monumentale pand het Schoenmakershuisje, uit 1639, aan Marktplein 10 wordt in ere hersteld. Het huisje wordt vergroot met een overdekt terras dat aansluit op de omliggende nieuwbouw. De totale oppervlakte van het pand, inclusief het overdekte terras, beslaat 250 m2. Naar verwachting is de restauratie in 2018 afgerond.

Het totale winkelaanbod van het centrum is dan uitgebreid naar 9.000 m2 aan nieuwe en gerenoveerde winkelruimten en honderd nieuwe en te renoveren appartementen. Winkelketens zoals Jumbo, Lidl en Big Bazar hebben zich in het winkelcentrum gevestigd.

Reageer op dit artikel