nieuws

Real I.S. koopt Raamplein 1 Amsterdam voor Europa-fonds

Beleggingen

Real I.S. koopt Raamplein 1 Amsterdam voor Europa-fonds
Raamplein 1

Real I.S. heeft het volledig verhuurde kantoorgebouw aan het Raamplein 1 in Amsterdam aangekocht voor haar Real I.S. BGV VII Europa-investeringsfonds, het Alternative Investment Fund (AIF).

Het centraal gelegen gebouw werd verkocht door een particuliere belegger voor ruim 20,7 miljoen euro.  Het single-tenant kantoorgebouw biedt 3.200 vierkante meter aan kantoorruimte, telt vier verdiepingen en beschikt over vijf parkeerplaatsen.

Het was door uitstekende contacten in de markt dat de Duitse belegger de hand wist te leggen op dit bijzondere beleggingsobject, zegt ceo Jochen Schenk van Real I.S.. ‘Dit prestigieuze historische gebouw biedt brede en aaneengesloten kantoorruimte die moeilijk te vinden is op dit soort centrale locaties. Daarnaast verschilt het gebouw door zijn ontwerp van typische kantoorgebouwen. Naast de ruime entree met haar gewelfde bogen bieden de kantoorruimtes hoge plafonds en een speciale charme door de historische structuur van het gebouw, gecombineerd met moderne technologie.’

Het pand is in 1901 gebouwd en diende aanvankelijk als gebouw van de Hogeschool voor Economische Studies (HES). In 2013 werd het pand door het Rijksvastgoedbedrijf verkocht aan televisieproducent Eyeworks van Reinout Oerlemans. Na de acquisitie werd het getransformeerd tot kantoor. De façade en het grootste deel van de gebouwstructuur bleven na een restauratie intact.

Dit is de achtste investering van het BGV VII Europa-fonds. Het fonds concentreert zich volledig op de eurolanden en dan met name op Duitsland en Frankrijk, aangevuld met de Benelux, Spanje en Ierland. De investeringsstrategie van het vastgoedfonds is gericht op kern- en kern-plusinvesteringen aangevuld, waar toepasbaar, met een manage-to-core-strategie. Het doel is een gediversifieerde vastgoedportefeuille te ontwikkelen met een brede basis voor wat betreft landen en sectoren.

Real I.S. werd bij deze transactie geadviseerd door Savills. Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door Westbroek Commercieel Onroerend Goed Advies (WCOA). Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen trad op als juridisch adviseur.

Reageer op dit artikel