nieuws

PMT koopt kantoor in Paleiskwartier Den Bosch

Beleggingen

PMT koopt kantoor in Paleiskwartier Den Bosch
Kantoor Riva in Den Bosch

MN heeft namens Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) het 10.500 m2 grote kantoorgebouw Riva in Den Bosch aangekocht van de joint venture Bayside Capital/UniforceDMC.

Dat bericht adviseur Cushman & Wakefield in een persverklaring zonder financiële details. De koopsom bedraagt bijna 25,809 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 1 september (Kadaster). Als verkoper staat H.I.G. Netherlands 2 bv vermeld en als koper wordt PMT genoemd. Het kantoor ligt aan Statenlaan 2-20 en Hugo de Grootlaan 11-17 (oneven).

Riva is een duurzaam multi-tenant kantoorgebouw gelegen op een prominente locatie in het Paleiskwartier in Den Bosch. Gebruikers in het gebouw zijn onder meer Rabobank, Hevo en Van Lanschot Chabot. Riva is in 2000 gebouwd en heeft een omvang van 10.500 m2 en ruim 110 parkeerplaatsen.

De komende maanden wordt een aantal verduurzamingsmaatregelen getroffen om het pand te voorzien van een Breeam very good-label. Bovendien krijgen de nog leegstaande verdiepingen en de entree een upgrade. Met deze aankoop geeft PMT invulling aan zijn strategie gericht op verdere groei van de vastgoedportefeuille.

De verkoper is in deze transactie bijgestaan door haar co-investor en asset manager UniforeDMC, Savills en Van Doorne. Koper MN is geadviseerd door Cushman & Wakefield en Houthoff Buruma.

Reageer op dit artikel