nieuws

M7 koopt Tasman-portefeuille voor 78 miljoen

Beleggingen

M7 koopt Tasman-portefeuille voor 78 miljoen
M7 koopt Alexander-portefeuille

Tasman Properties C.V. heeft zestien kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 95.167 m2 voor 77,9 miljoen euro verkocht aan M7 Real Estate. De verkochte portefeuille heet Project Alexander, onderdeel van de Tasman-portefeuille.

Dat blijkt uit de in het Kadaster vermelde akte van levering van 21 augustus. Koper is het M7-fonds M7 EREIP IV Dutch PropCo 2. Tasman Properties is een aan Breevast gelieerde holding. Breevast en American International Group kochten de Tasman-portefeuille – destijds MPC-portefeuille – in 2006 voor 1 miljard euro van MPC Münchmeyer Petesen Capital. De portefeuille bestond destijds uit 99 objecten. Tijdens de crisis daalde de waarde met honderden miljoenen en liep de leegstand op tot meer dan 30 procent.

Het nu verkochte deel uit de Tasman-portefeuille is de Alexander-portefeuille. De verkochte kantoren bevinden zich in Amersfoort, Amsterdam, Bergen op Zoom, Delft, Den Bosch, Diemen, Enschede, Groningen, Heerenveen, Oisterwijk, Rotterdam, Zaltbommel en Zwolle. Verkoper Tasman Properties C.V. werd bij de transactie commercieel geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en juridisch bijgestaan door Baker & McKenzie. Koper M7 Real Estate werd juridisch bijgestaan door Van Doorne.

BNP Paribas wil niet zeggen wat de bezettingsgraad van de portefeuille is. Twee van de kantoren liggen volgens de akte van levering in Amersfoort, te weten kantoorgebouw Sagitta op kantorenpark De Hoef (Computerweg 8, 8A tot en met 8E, 8G en 10) en kantoorgebouw Le Roc aan Hardwareweg 4. Andere kantoren zijn Kroon Burgh aan Duivendrechtsekade en H.J.E. Wenckebachweg 123 in Amsterdam, aan Peter Vineloolaan 50 en 50 in Bergen op Zoom, aan Olof Palmestraat 6 in Delft, aan Hambakenwetering 5, 5H, 5J tot en met 5M en 5P in Den Bosch, Diemermere 11 tot en met 19 (oneven) en 11 in Diemen.

Tot de verkochte kantoorgebouwen behoren ook Le Beau Monde aan Brandweerstraat 20 tot en met 30 (even nummers) en 24 A in Enschede, aan Paterswoldseweg 810 in Groningen en een kantoor aan Paterswoldseweg 811 tot en met 819 en Winschoterdiep 60 in Groningen, aan Trambaan 3 in Heerenveen, aan Schijfstraat 21 in Oisterwijk, een kantoor in Rotterdam aan Benthemstraat 30, Simonstraat 1 en Teilingerstraat 170 en 172, een antoorgebouw/showroom aan Hogeweg 95 in Zaltbommel en tot slot kantoor IJsselburgh in Zwolle aan Hanzelaan 320 tot en met 326.

Reageer op dit artikel