nieuws

Invesco koopt Nederlandse hotels

Beleggingen

Invesco koopt Nederlandse hotels
Holiday Inn Munich City Centre

Apollo Global Management heeft Hotel Crowne Plaza Schiphol en Holiday Inn in Amsterdam verkocht aan Invesco Real Estate. Deze verkoop maakt deel uit van een portefeuilledeal van 530 miljoen euro tussen deze partijen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Thomas Daily. Fondsen van Apollo hebben een portefeuille met dertien gebouwen van de Intercontintental Hotels Group verkocht aan drie Invesco-fondsen. Het gaat om elf Duitse en twee Nederlandse hotels. De dertien hotels zijn voor 530 miljoen euro verkocht, aldus het Duitse vastgoedmedium. Invesco bevestigt het bericht.

De koopsommen van de Nederlandse hotels zijn niet bekendgemaakt en staan (nog) niet vermeld in het digitale Kadaster. Invesco meldt evenwel dat de Nederlandse hotels goed zijn voor 15 procent van de totale portefeuillewaarde. Dat komt neer op een gezamenlijke prijs van 79,5 miljoen euro voor Hotel Crowne Plaza Schiphol en Holiday Inn in Amsterdam.

Apollo verwierf de dertien hotels in 2014 als onderdeel van de zogeheten SITQ-portfolio. Deze portefeuille bestond uit achttien hotels, waarvoor de Amerikaanse durfinvesteerder destijds 425 miljoen euro neerlegde. De door Invesco verworven Duitse hotels zijn twee Crowne Plaza Hotels Hamburg City Alster en Heidelberg City Centre, het Holiday Inn Munich City Centre, de Holiday Inn Express Hotels in Berlijn (centrum), in Keulen-Mülheim, Keulen-Troisdorf, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt (Airport), Frankfurt (Messe) en München (Messe).

Invesco plaatst vier hotels in het nieuwe European Hotel Fund en acht hotels in een bestaand Brits fonds. Het duurste hotel heeft Invesco inmiddels doorverkocht. Holiday Inn Munich City Centre is voor 187,5 miljoen euro geacquireerd door het Deense pensioenfonds ATP en een niet nader genoemde Nederlandse institutionele belegger.

Reageer op dit artikel