nieuws

Groei vastgoedbezit publieke beleggers vlakt af

Beleggingen

Groei vastgoedbezit publieke beleggers vlakt af
Vastgoedmarkt publiceert een whitepaper met de ranglijst vastgoedbeleggers 2017

Voor Nederlandse publieke beleggers tekent zich het einde van de vastgoedhausse af.

Dat concludeert Vastgoedmarkt op basis van het onderzoek voor de ranglijst vastgoedbeleggingen 2016. De groei van het netto in vastgoed geïnvesteerd vermogen van Nederlandse publieke beleggers nam de afgelopen jaren af: van 18 procent in 2014 naar 10 procent in 2015 en 7,5 procent in 2016.

De daling hield aan in de eerste helft van 2017 door het lage rendement op vastgoed: 0,3 procent bij het ABP en -1,4 procent bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Spelbreker voor de pensioenfondsen lijkt in ieder geval de categorie vastgoedaandelen.

U kunt het whitepaper met het onderzoek hier downloaden.

Reageer op dit artikel