nieuws

Dudok koopt Haka-gebouw Rotterdam van Vestia

Beleggingen

Dudok koopt Haka-gebouw Rotterdam van Vestia
Haka-gebouw aan Vierhavensstraat 38 in Rotterdam

Dudok Groep heeft van Vestia Het Haka-gebouw in Rotterdam gekocht. Dudok zal het 13.000 m2 grote gebouw in het Merwe-Vierhavengebied herontwikkelen naar een kantoor.

Dat meldt Dudok. De transactie is nog niet verwerkt in het digitale Kadaster. Vestia kocht het gebouw aan Vierhavensstraat 38 in 2008 voor 11,1 miljoen euro van het Havenbedrijf. Het gebouw uit 1932 is ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer en is sinds 2002 een rijksmonument. Het karakteristieke gebouw bestaat uit een kantoor en voormalig fabrieksgedeelte.

Vestia kocht het gebouw in 2008 met het doel het te herbestemmen tot een campus voor clean tech-bedrijvigheid. Door de gewijzigde wet- en regelgeving was Vestia genoodzaakt het gebouw te verkopen. Dudok Groep herontwikkelt het gebouw tot een modern en karakteristiek kantoorgebouw, met behoud van de karakteristieke industriële en monumentale uitstraling. Dudok is inmiddels gestart met de planvorming.

Dudok richt zich op het acquireren van markante beleggingsobjecten en spraakmakende binnenstedelijke ontwikkelprojecten in Rotterdam. Recentelijk kocht Dudok Groep in Rotterdam ook het monumentale kantoorgebouw Rotterdamsche Lloyd op de Lloydpier. De verkoop vond plaats middels een openbare inschrijving. De verkoop werd namens Vestia begeleid door BRiQ real estate en BarentsKrans. Dudok werd begeleid door NautaDutilh.

Reageer op dit artikel