nieuws

DHG verkoopt logistiek vastgoed aan Real I.S.

Beleggingen

DHG heeft het door haar ontwikkelde en volledig verhuurde Smartlog Moerdijk 2 van 48.399 m2 voor 34,1 miljoen euro verkocht aan Real I.S.

DHG verkoopt logistiek vastgoed aan Real I.S.
DHG-smartlog Moerdijk

De ontwikkeling van twee distributiecentra aan Energieweg 2 en Megajoule 2-4 startte DHG vorig jaar op risico. Het distributiecomplex van 48.399 m2 beschikt over 40.288 m2 aan opslagruimte, 1.404 m2 kantoorruimte, 3.905 m2 mezzanine en 2.800 m2 buitenterrein. Het complex ligt op 68.928 m2 in erfpacht uitgegeven grond, te weten het voormalig Shell-terrein in Moerdijk.

Rulewave tekende per 1 februari 2017 een tienjarige huurovereenkomst voor DC 1, bestaande uit 17.651 m2 warehouse voor de opslag van zowel normale goederen als verpakte gevaarlijke stoffen goederen, 1.310 m2 mezzanine en 836 m2 kantoor. Matrix Fitness tekende per 1 mei 2017 eveneens een tienjarige huurovereenkomst voor 22.638 m2 warehouse, 2.596 m2 mezzanine en 569 m2 kantoorruimte. Matrix Fitness zal vanuit het nieuwe complex de distributie van fitnessapparatuur verzorgen naar de Belgische, Luxemburgse en Nederlandse markt.

Real I.S. kocht vorig jaar november al het volledig verhuurde Smartlog Moerdijk 1 van 44.000 m2 van DHG. DHG start in Moerdijk binnenkort met fase II van 60.000 m2. Deze fase zal voornamelijk uit logistiek vastgoed bestaan voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Op dit moment heeft DHG 400.000 m2 aan logistieke smartlogs in Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk en Harnaschpolder Den Hoorn in de pijplijn. Deze zal DHG de komende twee jaar tot ontwikkeling brengen.

Real I.S. werd bij deze aankoop juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma en Savills trad op als commercieel adviseur. DHG werd bij de verkoop juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. Niek Poppelaars, associate director Logistics & Industrial bij Savills Nederland: ‘Deze transactie bevestigt de aanhoudende populariteit van logistieke hotspot nummer 1, Zuid-West Brabant, bij zowel beleggers als gebruikers. Dit blijkt uit het feit dat deze speculatieve ontwikkeling al voor oplevering volledig was verhuurd. Gezien de grote interesse in dergelijk beleggingsproduct zijn wij trots dat we deze aankoop tot stand hebben gebracht namens onze opdrachtgever Real I.S.’

Reageer op dit artikel