nieuws

Cording en Warburg kopen Herengracht-kantoor

Beleggingen

Cording en Warburg kopen Herengracht-kantoor
Herengracht 258-266 in Amsterdam

Cording Real Estate Group en Warburg-HIH Invest Real Estate hebben een kantoor van 5.100 m2 aan Herengracht 258-266 in Amsterdam verworven.

Dat melden de kopers in een persbericht zonder financiële details en naam van de verkoper. Het gaat waarschijnlijk om een aandelentransactie die niet staat vermeld in het Kadaster. Als eigenaar meldt het Kadaster de Ierse vehikels Herengracht Property One en Herengracht Property Two die het kantoor in 2006 voor bijna 13 miljoen euro kochten. De huidige koopsom ligt naar verluidt op het dubbele bedrag.

Het kantoor is volledig verhuurd aan het Amerikaanse reclamebureau Wieden + Kennedy. Het monumentale pand is gebouwd in de 17e eeuw en telt zes verdiepingen met ieder een oppervlakte van 800 m2. Op de begane grond van het gebouw bevinden zich een kantine en een fitnessruimte. Ook beschikt het gebouw over een tuin met tuinhuis en het dakterras van het pand. Cording en Warburg hebben het kantoor gekocht voor hun Benelux Commercial Real Estate Fund.

René de Heus, directeur Investment Benelux bij Cording: ‘Inmiddels is het fonds binnen een jaar na lancering via zes acquisities gegroeid tot 100 miljoen euro met een spreiding binnen de vier grote steden. Dit onderschrijft de kracht van ons team in Amsterdam en de potentie om in een competitieve markt zeer succesvol te zijn. De 5.100 m2 aaneengesloten kantoorruimte is uniek op deze locatie.’

Het bruto volumedoel van het fonds bedraagt 300 miljoen euro, waarvan ongeveer 200 miljoen euro eigen vermogen is. Het geplande investeringstraject bedraagt twee jaar. Aan de aankoopzijde speelden Van Doorne, Stevens van Dijck, KPMG een adviserende rol, terwijl aan de verkoopzijde Cushman & Wakefield en Houthoff Buruma actief waren. De transactie werd door Swisslake begeleid.

Reageer op dit artikel