nieuws

Commerz rondt verkoop KPMG-pand af

Beleggingen

Commerz Real heeft kantoorgebouw Ten Thirty in Amstelveen verkocht aan een consortium rond bouwonderneming M. J. de Nijs en Zonen.

Commerz rondt verkoop KPMG-pand af
Commerz Real heeft het oude KPMG-gebouw in Amstelveen verkocht.

Dat meldt Commerz Real Estate in een persbericht zonder financiële details. De koopprijs bedraagt 66.440.000 euro, zo blijkt uit de akte van levering die 20 september bij de notaris passeerde. De transactie was in juli 2017 al aangekondigd door de koper.

Het in 1990 opgeleverde Ten Thirty ligt aan de Burgemeester Rijnderslaan 10-30. Het omvat 49.000 m2 kantoor- en opslagruimte en ongeveer 1.100 parkeerplaatsen. Het gebouw staat grotendeels leeg sinds KPMG er in 2010 vertrok om dichtbij een nieuw hoofdkantoor te betrekken.

De enige huurder van Ten Thirty, Atos, heeft 9.000 m2 in gebruik. Commerz Real kwam in 2016 met een plan om het onverhuurde deel te transformeren tot huurappartementen. De vergunning voor de transformatie en de bouw zijn al binnen. De koper neemt het project over en realiseert meer dan 300 appartementen in het pand.

Voor Commerz Real is het de tweede grote Nederlandse verkoop in korte tijd. Onlangs verkocht de Duitse vermogensbeheerder al Blaak 31 in Rotterdam voor 75,6 miljoen euro.

Reageer op dit artikel