nieuws

Britse belegger koopt oud Agis-hoofdkantoor Amersfoort

Beleggingen

Britse belegger koopt oud Agis-hoofdkantoor Amersfoort
Van Asch van Wijckstraat 47-55 in Amersfoort

Signal Real Estate Opportunities heeft voor 22,5 miljoen euro een kantoorgebouw van ruim 31.400 m2 plus 580 parkeerplaatsen in Amersfoort gekocht van Caceis Bank in opdracht van het Axa Immoselect-fonds.

Dat blijkt uit berichtgeving van Debtwire en uit Kadastergegevens. Signal Real Estate is onderdeel van de Britse private asset manager Signal Capital Partners. Het kantoor ligt aan Van Asch van Wijckstraat 47-55 nabij het centraal station. Tot 2005 was dit het hoofdkantoor van verzekeraar Agis, sindsdien staat het grotendeels leeg. De bezettingsgraad van het kantoor bedraagt ongeveer 25 procent, blijkt uit het investeringsmemorandum van verkopend makelaar Cushman & Wakefield, aldus Debtwire. De jaarlijkse huurinkomsten bedragen 1,5 miljoen euro.

Het Axa-fonds kocht het voormalige hoofdkantoor van Agis op de vorige piek van de vastgoedcyclus in maart 2007 voor bijna 100 miljoen euro van de Stichting Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven. Nadat Agis het pand verliet, werd het kantoor nog gewaardeerd op 53,5 miljoen euro. Bij de laatste taxatie van begin dit jaar kwam een bedrag van 37,7 miljoen euro uit de bus. In het Amersfoortse stationsgebied zijn veel hoofdkantoren verlaten door verzekeraars. Een deel van deze grote panden wordt getransformeerd naar woongebouwen. Welke plannen de Britse investeerder met het oude Agis-kantoor heeft, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel