nieuws

Annexum zoekt kapitaal voor uitbreiding supermarktfonds

Beleggingen

Annexum zoekt kapitaal voor uitbreiding supermarktfonds
Jumbo-supermarkt in Apeldoorn

Het Super Winkel Fonds van Annexum is een nieuwe emissie begonnen om kapitaal op te halen voor de aankoop van nieuwe supermarkten. De fondsaanbieder verwacht een gemiddeld direct beleggingsrendement van 10,3 procent.

Dat meldt Annexum. Beleggers kunnen met een minimuminleg van ongeveer 10.000 euro toetreden tot het supermarktfonds. Verwacht gemiddeld direct beleggingsrendement is 10,3 procent, waarvan 8,1 procent contant rendement dat twee keer per jaar uitgekeerd wordt. Met de opbrengst van deze emissie wordt de portefeuille ook weer uitgebreid en geoptimaliseerd. Hiermee beoogt het fonds een optimale spreiding te realiseren voor haar beleggers. Het Super Winkel Fonds is ontwikkeld en wordt beheerd door Annexum.

Medio 2017 omvat de portefeuille 23 solitaire supermarkten en zeven supermarkten in 6 wijkwinkelcentra, goed voor 67.000 m2 winkelvastgoed. De gemiddelde bezettingsgraad is 99 procent, de jaarlijkse huuropbrengst is 11,2 miljoen euro. De waarde van het vastgoed is medio 2017 148,2 miljoen euro, de loan-to-value bedraagt 62,6 procent, aldus de prospectus.

Met de opbrengsten uit de vorige emissie in 2016 is de portefeuille uitgebreid. In Tilburg (De Amer) en Apeldoorn (Schubertplein) zijn Jumbo-supermarkten aangekocht. In Deventer (Broederenplein) en Vlaardingen (Gedempte Biersloot) kocht het fonds Dirk-supermarkten. De Jumbo in Harderwijk en de Albert Heijn in Moordrecht konden flink uitbreiden door aankoop van naastliggende panden.

 

Reageer op dit artikel