nieuws

Softbank steekt 4,4 miljard dollar in WeWork

Beleggingen

Het Japanse telecom- en technologiebedrijf Softbank steekt een bedrag van 4,4 miljard dollar in het Amerikaanse WeWork, dat wereldwijd werkplekken verhuurt. De kapitaalinjectie is een van de grootste ooit in een private onderneming.

Softbank steekt 4,4 miljard dollar in WeWork
WeWork Seattle

Het bedrag wordt gedeeltelijk opgehoest uit het investeringsfonds van Softbank, dat is gevuld met 100 miljard dollar. Verder zal Softbank ook geld van zijn eigen bankrekening halen. Een deel van het geld zal worden gebruikt voor groei in Azië.

Het is niet voor het eerst dat de Japanners geld steken in WeWork, dat wereldwijd goed is voor een ledennetwerk van circa 150.000 huurders van zijn werkplekken, waaronder ook in Nederland (Amsterdam). In maart stak Softbank 300 miljoen dollar in het bedrijf. Ook werken de bedrijven al samen in China en Japan.

Reageer op dit artikel