nieuws

Beleggingsrecord in kantoren City of London

Beleggingen

Beleggingsrecord in kantoren City of London
Walkie-Talkie-gebouw Londen voor 1,3 miljard pond verkocht

In Central London is in de eerste jaarhelft voor 9 miljard pond aan kantoren van eigenaar verwisseld. Dat is 12,3 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2016.

Dat blijkt uit cijfers van Savills. In de City, onderdeel van het centrum, werd zelfs een nieuw beleggingsrecord gevestigd met bijna 5 miljard aan deals in het eerste halfjaar. Dat is 17 procent meer dan dezelfde periode in 2016. Op de kantorenmarkt van West End werd 3,9 miljard pond aan kantoorvastgoed in belegging genomen, het een na hoogste halfjaarvolume.

Het record in de City is te danken aan twee miljardendeals met beleggers uit Hongkong, goed voor bijna de helft van het totale beleggingsvolume. Europese beleggers waren goed voor een kwart van alle deals. In West End verrichtten Aziatische investeerders 38 procent van de beleggingen. Maar liefst 44 procent van de West End-deals werd gedaan door Britse beleggers.

De vraag naar trophy assets is uitermate hoog, constateert de vastgoedadviseur. De tien grootste transacties hadden een omvang van 3,4 miljard pond tegen 3,1 miljard medio vorig jaar. Savills denkt dat het beleggingsrecord is te danken aan het goedkope pond en de inherente kracht van topvastgoed in Central London.

Reageer op dit artikel