nieuws

NSI verwerft Leids kantoorgebouw

Beleggingen

NSI verwerft Leids kantoorgebouw

NSI heeft voor 17,5 miljoen euro het kantoorgebouw aan Archimedelaan 6 op het Bio Science Park in Leiden gekocht van vastgoedvennootschap Vermeer 4.

Dat meldde het Hoofddorpse vastgoedbedrijf op 25 juli tegelijk met het bekendmaken van de halfjaarcijfers. Het kantoorpand van 7.200 m2 is verhuurd aan Janssen Vaccines & Prevention. De aankoop wordt gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten. De prijs komt neer op een aanvangsrendement van 8,9 procent.
Ceo Bernd Stahli toonde zich tevreden over de voortgang die is gemaakt met de implementatie van de in februari aangekondigde strategische aanscherping.

NSI wil zich, zoals bekend, geheel toeleggen op kantoren. Een groot deel van de winkelportefeuille is inmiddels verkocht na de verkoop van zestien winkelobjecten in april (151 miljoen euro) en een portefeuille van verschillende grote retailobjecten (74 miljoen) in juni. Het fonds heeft nu nog een winkelportefeuille ter waarde van 164 miljoen euro. NSI kocht in de verslagperiode voor 99 miljoen euro aan kantoorpanden. De totale portefeuille heeft een waarde van 1,1 miljard euro, waarvan 81 procent bestaat uit kantoorpanden.

De winst per aandeel steeg in vergelijking met de overeenkomstige periode vorig jaar met 21 procent tot 1,35 euro per aandeel. De intrinsieke waarde per aandeel groeide met 2 procent naar 35,44 euro. Het directe resultaat van het bedrijf kwam uit op 24,2 miljoen euro en het indirecte resultaat bedroeg ruim 13,4 miljoen euro.

De hoge leegstand blijft zorgen baren. De bezettingsgraad liep met 0,8 procent terug en ligt nu op 77,8 procent. Dat is voornamelijk te wijten aan drie grote huurcontracten die afliepen in de kantoorportefeuille. Volgens Stahli zal de bezettingsgraad in de loop van dit jaar verbeteren. De topman wil het aantrekken van diverse regionale kantoormarkten gebruiken om zich meer te concentreren op een select aantal markten. Nu is de portefeuille nog verdeeld over meer dan 50 kantoormarkten.

Reageer op dit artikel