nieuws

Capreit koopt woningportfolio van Aventicum

Beleggingen

Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit) heeft voor 170,4 miljoen euro negentien wooncomplexen met in totaal 849 woningen van Aventicum gekocht. Ruim driekwart van de woningen staat in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Capreit koopt woningportfolio van Aventicum
Stationsstraat-Heerenveen

Dat bericht Rubens Capital Partners. Capreit verricht de aankoop met joint venture-partner Rubens Capital Partners. Rubens neemt een minderheidsbelang in de portefeuille en zal Capreit bijstaan als asset manager van de gehele Nederlandse vastgoedportefeuille. De nu verworven portefeuille omvat 128 eengezinswoningen, 721 appartementen en twee commerciële objecten. Hiermee komt de woningportefeuille uit op 1.417 woningen. Verkoper Aventicum is een joint venture van Credit Suisse en Qatar Holding.

Ongeveer 29 procent ligt in Amsterdam, 30 procent in Utrecht en 17 procent in Den Haag. De overige woningen bevinden zich in Heerenveen, Gouda, Huizen, Koog aan de Zaan en IJsselstein. De bezettingsgraad van de woningen ligt op gemiddeld 97 procent. Capreit financiert de aankoop met een nieuwe lening van 100,8 miljoen euro met een looptijd van 7,5 jaar en een rente van 1,9 procent. De transactie wordt naar verwachting op 12 juli afgerond. De Canadese belegger is van zins de Nederlandse portefeuille verder uit te breiden.

JLL vertegenwoordigde verkoper Aventicum. Rubens Capital Partners adviseerde Capreit.

Reageer op dit artikel