nieuws

Avignon Capital koopt Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel

Beleggingen

Avignon Capital koopt Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel
Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel

De Europese vastgoedbelegger Avignon Capital heeft het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel verworven voor 53,8 miljoen euro. Verkoper is Hillgate Investments die het hotel ook heeft ontwikkeld.

Het Hyatt Place Airport Amsterdam Hotel ligt in Hoofddorp, op een afstand van vijf minuten rijden van Amsterdam Airport Schiphol. Het moderne hotel is in 2014 in gebruik genomen en heeft een oppervlakte van 8.336 m2. Het 13 verdiepingen tellende hotel bevat 330 gastenkamers en hanteert een select-service bedrijfsmodel dat is ontworpen om exploitatiekosten te minimaliseren en tegelijkertijd de moderne gemakken te bieden die hedendaagse reizigers verwachten.

Deze transactie markeert de derde acquisitie van Avignon Capital in Nederland, na de aankoop van NH Hotel Amsterdam in april 2017 en het hoofdkantoor van OPCW in mei 2017 in Den Haag. Het bedrijf heeft Nederland geïdentificeerd als focusgebied binnen zijn Europese expansiestrategie, waar het meerdere beleggingskansen in vastgoed ziet in verschillende sectoren.

Patrick Flaton, cfoo bij Avignon Capital, licht toe: ‘Wij hebben een staat van dienst in het kopen van hotels op strategische locaties, zoals de Meininger-hotels in Berlijn en Frankfurt. Nederland is een markt waar wij grote waarde zien en wij zullen beleggingskansen in de regio blijven verkennen.’

Het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel werd gekocht van Hillgate Investments die het hotel ook heeft ontwikkeld. VolkerWessels was verantwoordelijk voor de bouw van het hotel. Bij deze transactie was CBRE Hotels betrokken namens de verkoper. Savills heeft Avignon Capital (technisch) geadviseerd. Avignon Capital kreeg voor de transactie juridisch advies van Haagstate Advocaten.

Reageer op dit artikel