nieuws

Beatrix verkoopt Russenhuis aan Lange Voorhout

Beleggingen

Beatrix verkoopt Russenhuis aan Lange Voorhout

Prinses Beatrix heeft het Russenhuis aan Lange Voorhout 78 in Den Haag voor 3,1 miljoen euro verkocht aan de bv Hotel Lange Voorhout.

Dat blijkt uit de akte van levering van 31 maart (Kadaster). Verkoper is Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix Wilhelmina Armgard. Koper is de bv Hofima, die handelt namens de bv Hotel Lange Voorhout, gevestigd aan Lange Voorhout 15. Naar verluidt heeft de koper het gebouw aangekocht voor bewoning. Het Russenhuis is een monumentale villa van 577 m2, die sinds 1871 eigendom is van het Koninklijk Huis.

Het werd gebruikt als woning voor het personeel van het ernaast gelegen Paleis Lange Voorhout. Koningin Wilhelmina stelde het in 1958 ter beschikking aan bejaarde alleenstaande stateloze vluchtelingen, met name aan Wit-Russen, waarna men sprak van het Russenhuis. Zij gaven daar onder andere Russische spreekvaardigheid aan de Militaire Inlichtingen Dienst, aldus Wikipedia. Een korte periode is het huis tijdelijk bewoond geweest door het gezin van Prins Constantijn.

Reageer op dit artikel