nieuws

Avignon Capital koopt NH Hotel Zuid Amsterdam

Beleggingen

Avignon Capital koopt NH Hotel Zuid Amsterdam
NH-Amsterdam-Zuid

De Engelse private equity-investeerder Avignon Capital heeft het NH Hotel Zuid bij de Zuidas in Amsterdam voor 45 miljoen euro gekocht.

Dat meldt Avignon Capital in een persbericht. Het betreft een off-market-deal. Verkoper van het hotel aan Van Leijenberghlaan 221 is South Axis Hotel bv, blijkens de akte van levering van 13 april (Kadaster). De koopsom van 45 miljoen euro is exclusief erfpacht; de aan Amsterdam te betalen canon bedraagt jaarlijks bijna 134.000 euro. Het hotel met 213 kamers en achttien conferentiezalen en een restaurant heeft een oppervlakte van 12.000 m2 bvo. Ook beschikt het over een parkeerkelder met 27 plaatsen.

Het in 2002 opgeleverde hotel is in 2008 grootschalig gerenoveerd. Het gaat om de eerste (hotel)aankoop van Avignon Capital in Nederland. In maart maakte de investeerder al bekend twee hotels in Duitsland te hebben verworven. In Berlijn en Frankfurt kocht de Londense firma twee Meininger-hotels voor 48,5 miljoen euro, aldus Avignon Capital op zijn website. Nederland is het zevende Europese land waarin Avignon Capital heeft geïnvesteerd.

Reageer op dit artikel