nieuws

Haags kantoor maakt plaats voor woontoren

Beleggingen

Haags kantoor maakt plaats voor woontoren
De-President-Verhulstplein-Den-Haag

Zeilstra Vastgoedmanagement, Heembouw Ontwikkeling Wonen en Mahler Vastgoed Ontwikkeling realiseren op een oude kantoorlocatie aan het Verhulstplein in Den Haag wooncomplex De President met 157 koop- en huurwoningen.

De President komt op de verouderde kantoorlocatie Verhulstplein 17 en het naastgelegen pand op nummer 14, die beide worden gesloopt. Het complex met een hoog afwerkingsniveau ligt op de grens met populaire woonbuurten Statenkwartier en Duinoord in de Internationale Zone van Den Haag. De President bestaat uit 133 vrijesectorhuurappartementen en 24 luxe koopappartementen, waarvan twee penthouses.

De huurappartementen bekleden de onderste acht etages van het complex en zijn verkocht aan pensioenfonds PMT. De koopappartementen bevinden zich in de toren, op de negende tot en met de vijftiende verdieping. De kopers hebben uitzicht op het centrum en Scheveningen. De oppervlaktes variëren van 70 tot 185 m2. Op de bovenste verdieping komen twee penthouses met een oppervlakte van 200 tot 220 m2.

De locatie Verhulstplein 17 staat al tien jaar leeg. Zeilstra Beheer kocht Verhulstplein 17 aan met de bedoeling om deze locatie weer op de kaart te zetten. Met Mahler Vastgoed Ontwikkeling werd vanaf 2014 gewerkt aan een plan. In de tussentijd kocht Heembouw Ontwikkeling Wonen het belendende pand aan, Verhulstplein 14. In samenspraak met de gemeente is er door de eigenaren besloten om gezamenlijk op te trekken.

De President wordt gebouwd door Heembouw Wonen. Het ontwerp is van Klunder Architecten uit Rotterdam. Bij de bouw is veel aandacht voor duurzaamheid bij de toepassing van materialen en in de energievoorziening. De start van de bouw begint met de sloop van de huidige kantoorpanden aan het Verhulstplein. Na de sloop wordt een kuip gegraven voor de parkeerplaatsen in de onderbouw. Iedere bewoner krijgt een eigen parkeerplaats. Fietsenstallingen bevinden zich op de begane grond.

Naar verwachting zal de oplevering van de appartementen over ongeveer twee jaar plaatsvinden. Het huidige Verhulstplein wordt met de ontwikkeling omgevormd tot een intiem, groen park dat toegankelijk wordt voor alle omwonenden. Het Verhulstpark krijgt bomen, heesters en speelse hoogteverschillen. Aan de voorzijde wordt een wandelpromenade gerealiseerd.

Reageer op dit artikel