nieuws

Syntrus Achmea RE&F verkoopt 103 woningen

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van zijn klanten een portefeuille verkocht bestaande uit vier complexen met in totaal 103 meergezinswoningen en 32 garages in Midden-en Oost-Nederland. Koper is Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit).

De complexen staan in Cuijk, Enschede, Scherpenzeel en Warnsveld. Dit is de tweede aankoop van Capreit in Nederland. Recentelijk verwierf het fonds 465 meergezinswoningen en vier bedrijfsruimten in Utrecht. 

Capreit is  een vastgoedfonds dat is genoteerd op de Toronto Stock Exchange. Capreit heeft meer dan 48.000 woningen in bezit. Voor zijn Nederlandse activiteiten is het een samenwerking aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment-manager. Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘Deze transactie bevestigt dat buitenlandse beleggers ook interesse hebben om in de periferie te investeren. Het beschikbare kapitaal van buitenlandse investeerders zal in 2017 verder toenemen.’

Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance.  Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Reageer op dit artikel