nieuws

Dé 5 kantoortrends voor 2017

Beleggingen

Dé 5 kantoortrends voor 2017
Het hoofdkwartier van Skepp

Ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen in de kantorenmarkt zijn bij Skepp aan het goede adres, in dit blog de kantoortrends van 2017! Welke trend volgt er bij jullie?

Trend 1: Werkplekkonijnen en kantoorhonden

Wat valt op? Dieren nemen hun intrek in kantoren. De vissenkom die op veel bureaus prominent aanwezig is kennen we, toch zien we steeds meer grote dieren op kantoor. Voel jij ook wel wat voor een kantoorhond of een werkplekkonijn? Geloof het of niet, maar het heeft zeker voordelen.

In een artikel van NRC uit 2014 stond dat werknemers productiever zijn wanneer ze een hond meenemen naar het werk. Dit bleek uit een onderzoek van Virginia Commonwealth University. Het werkt stress verlagend en zorgt ervoor dat je je rustiger voelt. We verrichten onze werkzaamheden dus vele malen effectiever dan normaal.

In een land als Amerika zijn dieren op kantoor meer regel dan uitzondering. Hondvriendelijke bedrijven als Google, Amazon en Ben&Jerry’s treden toe in het bedrijfsleven. In de bedrijfsvoering van Google is zelfs een ‘Dog policy’ opgenomen. De Correspondent publiceerde ook al eens over een onderzoek van Knol in Eindhoven. Een konijn die de hele dag door het kantoor huppelt, creëert hier namelijk een rustgevende en gemoedelijke sfeer.

Kantoortip: Laat ook jouw 2017 door een kantoordier opfleuren.

Trend 2: Het kantoor als visitekaartje voor je bedrijf

De economische berichtgeving is ronduit positief de laatste tijd, anders dan het binnen- en buitenlandse nieuws. Dat is toch heerlijk om te lezen? Meer kansen!

Techbedrijven groeien ongekend hard en start-ups worden scale-ups. Personele uitbreidingen kunnen dan ook niet uitblijven om succes te hebben, kan het kantoor hierin een belangrijke rol spelen.

Van online broker naar een proptechbedrijf, dat is de ontwikkeling die Skepp doormaakte. Het bedrijf helpt in de zoektocht naar kantoorruimte, maar verzorgt ook de huurcontracten en de facturatie voor verhuurders. In een jaar tijd ging het personeelsbestand van 4 naar 17. Wat gaf de doorslag bij het binden van de werknemers? Het hippe hoofdkantoor in Twente. Niet voor niets dat bedrijven als Uber, Booking.com en Coolblue miljoenen spenderen aan de kantoren.

Kantoortip: Zorg dat je een aantrekkelijke en sfeervolle werkomgeving creëert voor je werknemers.

Trend 3: Meer meters maar minder kantoorruimte voor de huurder

De komende jaren zal het oppervlak dat je huurt voor de bedrijfsvoering afnemen. De ruimte waar je bedrijf alleen toegang tot heeft zal, in tegenstelling tot de gemeenschappelijke ruimte, kleiner worden.

Ook verhuurders van bedrijfsverzamelgebouwen en kantoorbelevingsconcepten passen de eigen panden aan en zorgen voor een echte beleving op kantoor. Meer ruimte als huurder terwijl je kantoor juist kleiner wordt. Kantoorpanden worden steeds vaker voorzien van voorwerpen die niet van jou zijn, maar waar je wel gebruik van kunt maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt wel voor in een kantoor. Zo kun je op sommige plekken tafeltennissen, tafelvoetbal spelen en wie weet staan we straks na de lunch een potje te bowlen!

Helaas hebben we bij dit punt geen gerichte tip voor je.

Trend 4: Flexibele uitstraling op kantoor

Op de momenten dat het nodig is je bedrijf snel laten groeien of misschien wel tijdelijk laten krimpen? Zorg er dan voor dat je je kantoor flexibel inricht.

Zoektochten naar kantoorruimte worden toegespitst op flexibiliteit. Alleen veel flexibiliteit kost ook in veel gevallen geld. Het is te vergelijken met een leaseauto, als je een korte looptijd wilt dan zal de prijs omhoog gaan. Richt het dus zo in dat je mee kan groeien en ook kan krimpen.

Kantoortip: Laat je adviseren over de inrichting van je kantoor.

Trend 5: Werken onder gezonde omstandigheden

Sporten aan het begin van de dag, samen met je collega’s. Niet dat je iedere dag jezelf in het zweet hoeft te werken voor je werk, maar het is een goed idee toch? Teambuilding en direct een goede mindset voor de werkdag, win-win dus.

Kantoorplanten komen ook weer helemaal in de mode, terug van weggeweest. Jarenlang een beetje afgeschilderd als een taboe, maar het gezonde werken komt echt terug. Wij mensen weer samen met dieren en planten, de cirkel is weer rond.

Sidenote, als je straling tegen wilt gaan op kantoor is Eco WiFi een goede oplossing.

Kantoortip: Zorg dat je richting 2018 gezond en succesvol werkt!

Reageer op dit artikel