nieuws

Amundi koopt kantoor TomTom voor 49 miljoen

Beleggingen

Warburg-HIH heeft het kantoor van TomTom aan Admiraal de Ruijterkade 154 in Amsterdam voor 49 miljoen euro (Kadaster) verkocht aan Amundi Real Estate. Warburg kocht het pand in februari 2013 voor een pensioenfonds.

In deze vier jaar werd op dit kantoor een totaalrendement behaald van 200 procent, aldus Warburg. TomTom is huurder sinds het gebouw in 2007 gereed kwam. Het gebouw heeft 7.300 m2 kantoorruimte en 32 parkeerplaatsen. In 2016 kwam TomTom een voortijdige huurverlenging overeen tot midden 2023. Een ander kantoor van TomTom, op het Oosterdokseiland (aan de andere kant van het spoor) verwisselde in december 2016 van eigenaar voor 60,5 miljoen euro. Real I.S. was de verkoper, La Francaise Real Estate de koper.

Warburg wed juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma. Amundi werd vertegenwoordigd door L’Etoile Properties en geadviseerd door Greenberg Traurig LLP. Royal Haskoning DHV adviseerde op technisch vlak. DRS Makelaars was de makelaar. 

Reageer op dit artikel