nieuws

Vastgoed Syndicering koopt 83 woningen Syntrus

Beleggingen

Vastgoed Syndicering Nederland heeft voor 13,525 miljoen euro een woningportefeuille van een klant van Syntrus Achmea Real Estate & Finance gekocht.

Dat blijkt uit de akte van levering (Kadaster). De klant is Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf, vermeldt de 16 november opgestelde akte van levering. De woningportefeuille bestaat uit zes complexen met in totaal 48 eengezinswoningen, 35 meergezinswoningen, twee commerciële ruimten en twee antenne-opstelplaatsen. Het gaat om woningcomplexen in Almere, Emmeloord, Hengelo, Rolde, Velserbroek en Velsen.

Capital Value begeleidde de verkoop namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance, laat de vastgoedadviseur in een eigen persbericht zonder financiële details weten. Koper Vastgoed Syndicering Nederland heeft de woningen ingebracht bij het bij particulieren geplaatste beleggingsfonds Stichting Woningmaatschap Hengelo. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Kees van Harten, directeur Capital Value, zegt over deze beleggingstransactie. ‘Naast de institutionele en particuliere woningbeleggers zien we ook dat de makers van woningmaatschappen weer actief zijn op de woningbeleggingsmarkt. De particulieren die participeren in deze maatschappen, zien het beleggen in woningen als een veilige belegging met een stabiel rendement.’ (MvL,PH)

Reageer op dit artikel