nieuws

Vakantiepark Port Zélande verkocht

Beleggingen

De Pierre & Vacances Center Parcs Group (PVCP) en Lapidus Holding, een bedrijf van vastgoedondernemer Klaas Hummel, hebben in iets meer dan een jaar tijd de 564 vakantiewoningen van het bekendste vakantiepark van Nederland, Center Parcs Port Zélande, verkocht.

De verkoop van losse woningen liep uitstekend, maar kwam in een stroomversnelling nadat een groep van buitenlandse institutionele beleggers belangstelling toonde om de nog niet verkochte woningen te willen verwerven. Een consortium onder leiding van de Franse assetmanager Atream, betaalde meer dan 78 miljoen euro voor de laatste 330 beschikbare Nederlandse vakantiewoningen en voor de centrale voorzieningen van het park die langjarig zijn verhuurd aan PVCP. De overige 234 woningen waren eerder in iets meer dan een jaar tijd aan particuliere beleggers verkocht, waarbij PVCP de woningen langjarig terughuurt en de kopers een vast of variabel rendement per jaar garandeert gedurende vijftien jaar. In totaal heeft de verkoop van de 564 vakantiewoningen en de centrale voorzieningen meer dan 140 miljoen euro opgebracht. In deze opbrengst is begrepen een bedrag van 25 miljoen euro dat zal worden aangewend voor de upgrading van het park. Door deze verkoop zal de upgrading die al in uitvoering is, gereed zijn voor het zomerseizoen van 2017.

Het consortium koopt het vastgoed in feite van de Nederlandse vastgoedondernemer Klaas Hummel die via Lapidus directeur en grootaandeelhouder is van Port Zélande BV, de nu voormalig eigenaar en verkoper van het vastgoed. ‘Wij merken dat de institutionele markt nu ook op zoek is naar kwalitatief verhuurd onroerend goed in het recreatieve segment’, aldus vastgoedondernemer Klaas Hummel. ‘Maar de institutionele beleggersmarkt is zeer selectief. Pas na een uitgebreid onderzoek met een positieve uitkomst zijn de onderhandelingen gestart.’

Het volgende Center Parcs-project dat Center Parcs en Klaas Hummel willen verkopen is Center Parcs Hochsauerland, gelegen nabij Winterberg. De verkoop van 548 vakantiewoningen en 110 hotelappartementen in dit toeristische gedeelte van Duitsland is vorige week gestart. Het is de bedoeling dat na Port Zélande en Hochsauerland ook de woningen in een aantal andere vakantieparken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland zullen worden aangeboden aan particulieren en institutionele beleggers, met als doel het financieren van een grootschalige upgrading. Naar verwachting zal vakantiepark Center Parcs Zandvoort (554 woningen) het derde park van Center Parcs zijn dat wordt gemoderniseerd. Beide parken zijn eigendom van vastgoedmaatschappijen die onderdeel zijn van Lapidus Holding van Klaas Hummel.  

Reageer op dit artikel