nieuws

Redevco koopt oude Donner-pand Rotterdam

Beleggingen

Redevco heeft namens een cliënt het voormalige Donner-gebouw aan Lijnbaan 150 voor 28,5 miljoen euro gekocht van Investore. Het nog lege gebouw staat naast het Forum Rotterdam-project van Multi.

Het Donner-gebouw omvat 5.540 m2 vvo. Redevco zegt een grote kans te zien om de waarde via actief asset management significant te verhogen. Het gebouw voorziet in de grote vraag van retailers naar grote winkelunits, stelt Andrew Vaughan, ceo van Redevco. ‘De oppervlakte van het gebouw sluit perfect aan op de vraag van moderetailers.’ Ook de toenemende populariteit van Rotterdam als toeristenbestemming ziet Vaughan als een kans. Rotterdam beschikt nu over een winkeloppervlak van 723.860 m2.

Het gebouw staat tegenover de winkels van H&M en Zara en naast het Forum Rotterdam-project van Multi. De ontwikkelaar start volgend jaar de bouw van dit winkelproject. Vastgoedmarkt meldde vorig jaar dat Primark hier zijn grootste Europese vestiging zal openen met een totale oppervlakte van 17.000 m2. Redevco kreeg bij deze beleggingstransactie juridisch en technisch advies van DLA Piper en Fortrus. Investore werd geadviseerd door Houthoff Buruma. (MvL)

Reageer op dit artikel