nieuws

CBRE GI koopt voor 30,6 miljoen logistiek Bergen op Zoom

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft namens het CBRE European Industrial Fund een logistiek centrum in Bergen op Zoom verworven. De koopsom bedraagt 30,633 miljoen euro, blijkens de akte van levering (Kadaster).

Dat blijkt uit een persbericht van CBRE GI en financiële informatie uit het Kadaster. De verkoper is een fonds beheerd door AXA Investment Managers – Real Assets. Het logistieke magazijn aan de DC Leeghwaterweg 2-8 heeft ruim 43.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak en werd gebouwd in 2009. Daarvan is 41.396 m2 magazijn/expeditieruimte en 1.995 m2 kantoorruimte. Bij de koop horen ook 208 parkeerplaatsen, waarvan vier voor vrachtauto’s.

De kooptransactie werd op 17 november beklonken bij de notaris, blijkt uit de akte van levering. Verkoper is Aten Investments Netherlands, een vehikel van de Franse verzekeraar AXA. Koper is European Industrial Fund (EIF), de fund manager van CBRE Global Investors. EIF Leeghwaterweg Bergen op Zoom betaalde 30,663 miljoen euro voor het vastgoed. De overdrachtsbelasting bedraagt 1,838 miljoen euro.

Het is een modern en flexibel gebouw dat is verhuurd aan Bleckmann en Forever 21, zegt Pierre-David Baylac van EIF: ‘Het distributiecentrum, met Bleckmann als grootste huurder, betreft een flexibele logistieke oplossing van hoge kwaliteit op een kernlocatie voor logistiek in Nederland. Het gebouw voldoet aan alle investeringscriteria van het fonds. Sinds het begin van het jaar heeft EIF twaalf logistieke centra verworven in Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje. Het fonds wil graag de portefeuille in Nederland verder te vergroten.’

Paul Oremus, Country Manager in Nederland voegt toe: ‘Deze overname onderstreept onze ambitie om ons logistieke platform in Nederland verder te laten groeien. Wij zijn op zoek naar core investeringsmogelijkheden in de logistieke markt in Nederland voor diverse klanten.’ CBRE Global Investors werd geadviseerd door Houthoff Buruma. AXA Investment Managers – real activa werd geadviseerd door CBRE en Clifford Chance. (MvL)

Reageer op dit artikel