nieuws

BPL koopt 35 duurzame woningen Nijmegen

Beleggingen

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 35 zeer energiezuinige woningen gekocht in Nijmegen. Het is voor het pensioenfonds de derde acquisitie van dit type woningen in dit jaar.

De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2017. Ontwikkelaar is KlokWonen. Eerder dit jaar kocht BPL in Veenendaal en Amersfoort respectievelijk 55 en 43 woningen waarvan de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. Het pensioenfonds wil in 2030 minimaal de helft van de woningportefeuille naar een energieneutraal niveau hebben gebracht. ‘Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op’, aldus werkgeversvoorzitter René le Clercq.

De 35 woningen in Nijmegen liggen in de wijk Oosterhout, dat deel uitmaakt van De Waalsprong ten noorden van het centrum van de stad. Ze hebben een gemiddelde oppervlakte van 124 m2 en een energieprestatiecoëfficiënt (epc) van 0,0. Daarmee lopen ze vooruit op wetgeving die vanaf 2020 gaat gelden. De woningen zijn aangesloten op de duurzame stadsverwarming die wordt gevoed door de restwarmte van de Afvalverwerking Regio Nijmegen. Ook worden de daken voorzien van zonnepanelen. Huurders hebben hierdoor een heel lage energierekening.

‘Wij zijn verheugd dat we met gerichte acquisities kunnen bijdragen aan de doelstellingen van onze klant’, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea RE&F. ‘De aankoop in Nijmegen komt tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen bij consumenten en beleggers. En hij past in onze ambitie om vanaf 2017 bij grondgebonden woningen alleen nog zeer energiezuinige woningen te verwerven voor onze klanten.’

De woningportefeuille van BPL, in beheer bij Syntrus Achmea RE&F, kreeg dit jaar de hoogste score in de 2016 GRESB Real Estate Assessment, een toonaangevende benchmark op het gebied van duurzaamheid. In juni werd BPL door de jury van het pensioenvakblad Pensioen Pro uitgeroepen tot beste vastgoedbelegger van Nederland. De jury prees BPL voor zijn duurzame vastgoedbeleid en de acquisitie van de 55 woningen in Veenendaal.

Reageer op dit artikel