nieuws

WDP haalt 178 miljoen op met emissie

Beleggingen

WDP zal met de afgelopen woensdag aangekondigde emissie van 2,369 miljoen aandelen circa 178 miljoen euro ophalen. De uitgifteprijs bedraagt 75 euro per aandeel.

WDP haalt 178 miljoen op met emissie

Dat meld het in Brussel en Amsterdam genoteerde vastgoedfonds.  De bestaande aandeelhouders van het Belgische logistieke vastgoedbedrijf hebben tot 23 november 17 uur de tijd om tegen de uitgifteprijs in te schrijven op 1,77 miljoen nieuwe aandelen. Wat hiervan overblijft gaat naar een groep institutionele beleggers die via een zogeheten accelerated bookbuilding proces garant staat voor de plaatsing. Grootaandeelhouder familie Jos De Pauw had zich eerder al verbonden aan de afname van circa 560.000 aandelen.

De prijs van 75 euro houdt een korting in van 6,7 procent ten opzichte van de slotkoers van woensdag 16 november 2016 van 80,40 euro. Volgens vastgoedanalist Ruud van Maanen van ABN Amro valt de korting binnen de gangbare normen.

WDP gebruikt de opbrengst voor de financiering van zijn projectenpijplijn, waaronder de afgelopen woensdag aangekondigde investering van 120 miljoen euro in Nederlandse projecten.

Reageer op dit artikel