nieuws

Vesteda koopt Leids woningproject Green/Bogor

Beleggingen

Vesteda heeft project Alpha met 134 appartementen van gemiddeld 80 m2 in Leiden Lammenschans verworven. Alpha is ontwikkeld door Green Real Estate in samenwerking met Bogor Projectontwikkeling en wordt turnkey gerealiseerd voor Vesteda door bouwbedrijf Waal.

Vesteda koopt Leids woningproject Green/Bogor

Alpha wordt een woongebouw met zeventien verdiepingen en commerciële ruimten op de begane grond. Het project ligt aan het Bètaplein, direct naast station Leiden Lammenschans. Oplevering van het project is volgens planning voorzien in het eerste kwartaal van 2018. Vanaf dit station zijn er goede verbindingen naar Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. De Universiteit Leiden en het stadscentrum bevinden zich op fietsafstand.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: ‘Met deze aanschaf geven wij verder invulling aan de uitbreiding en verbetering van onze portefeuille. De woontoren maakt deel uit van de transformatie van de Lammenschansdriehoek, een voormalig bedrijfsmatig gebied dat de komende jaren transformeert naar een aantrekkelijk woongebied met een hoogwaardig en levendig stedelijk karakter. De relatief ruime woningen kunnen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding gepositioneerd worden in het middensegment van de vrijesectorhuurmarkt.’

Reageer op dit artikel