nieuws

Valad verkoopt zeven Nederlandse kantoorpanden

Beleggingen

Valad Europe, onderdeel van de Australische beursgenoteerde vastgoedonderneming Cromwell Property Group, heeft in Nederland zeven kantoorgebouwen verkocht met een totale oppervlakte van 43.761 m2.

Valad verkoopt zeven Nederlandse kantoorpanden

Drie van de verkochte gebouwen, te weten Pettelaarpark 80-89, Europalaan 30 in Den Bosch en Stationsplein 1-37 in Amersfoort, zijn afkomstig uit de Dutch Offices I & II-portefeuille, waarvoor Valad Europe in 2013 is aangewezen om het management te voeren. Volgens het Kadaster zijn de betreffende panden verkocht aan een fonds van vastgoedvermogensbeheerder M7 uit Amsterdam. Voor Pettelaarpark werd 3,2 miljoen betaald, voor het pand in Den Bosch 1,3 miljoen en Stationsplein 1-37 te Amersfoort ging van de hand voor 11,5 miljoen euro.

De andere gebouwen – Rivium Quadrant 1 en Rivium Westlaan 8 in Capelle aan den IJssel, De Bijster in Breda en de Van Godewijckstraat 17-27 in Dordrecht – zijn afkomstig uit de Omikron-portefeuille. De vennootschap Capellus uit Hilversum is volgen het Kadaster  voor 1,2 miljoen euro eigenaar geworden van Rivium Quadrant 1 in Capelle, terwijl Mobig uit Oisterwijk Rivium Westlaan 8 in Capelle kocht voor 600.000 euro. Het pand aan de Van Godewijckstraat in Dordrecht is blijkens het Kadaster voor 2,85 miljoen gekocht door de Utrechtse firma Van Godewijckstraat C.V.

Valad Europe is is in 2015 door Hummingbird aangewezen om het assetmanagement van de Omikron- portefeuille te voeren. Het overgrote deel van de gebouwen uit deze portefeuille ligt in de Randstad.

Mark McLaughlin, managing director bij Valad Europe: ‘Deze transacties volgen na afronding van onze businessplannen voor de gebouwen. Deze omvatten een combinatie van herpositionering van de gebouwen en vermindering van leegstand. Zo is het gebouw De Bijster, met een oppervlakte van 5.471 m2 volledig verhuurd en is onder meer de centrale entree van het gebouw aan het Stationsplein gemoderniseerd.’
Valad werd bij de verkoop van de Dutch Offices-gebouwen bijgestaan door Savills. Bij de verkoop van twee gebouwen in Capelle aan den IJssel werd Valad bijgestaan door Skyline Vastgoed. En voor het object in Breda door Vander Sande Van Opstal Bedrijfsmakelaars.
Valad Europe managet voor 3,7 miljard euro aan vastgoedobjecten en investeringsvermogen, verdeeld over 26 fondsen en mandaten in Europa. Het Benelux-team bestaat uit 24 medewerkers, die een fonds van ongeveer 1 miljard euro managen. Dat geld is geïnvesteerd in ongeveer 110 objecten, met in totaal 730 huurders.

Reageer op dit artikel