nieuws

IEF Capital verkoopt 38 Hema-vestigingen

Beleggingen

IEF Capital verkoopt 38 Hema-vestigingen

Een consortium rond Crossroads Real Estate heeft 38 Nederlandse Hema-vestigingen gekocht van IEF Capital Berlage Fund. Het betreft 110.600 m2 winkelruimte met jaarlijkse huurinkomsten van 19 miljoen euro.

Dat meldt  Crossroads Real Estate LLP, een pan-Europese vastgoedadviseur van Crossroads Real Estate Partners en andere institutionele beleggers.Over de omvang van het investeringsvolume worden geen mededelingen gedaan, maar gezien de huuropbrengst moet dat in de honderden miljoenen euro’s lopen. Zonder twijfel is het een van de grootste, zo niet de grootste beleggingstransactie van dit jaar in de Nederlandse winkelmarkt.

IEF verwierf de Hema-vestigingen in het vorige decennium als onderdeel van de Vendex-portefeuille. De verkochte portefeuille bestaat uit winkels aan hoofdwinkelstraten en andere winkelgebieden in zowel grote als middelgrote steden door heel  Nederland.

In een toelichting op de transactie zei David Gillerman, Founding Partner van Crossroads Real Estate LLP: ‘We zijn heel blij met deze complexe transactie, die onze portefeuille en onze aanwezigheid in Nederland sterk vergroot. We kijken al heel actief hoe we waarde kunnen toevoegen aan onze nieuwe bezittingen en vor onze huurders.’ Crossroads heeft CBRE aangesteld als asset manager voor de portefeuille.

IEF Capital meldt verder dat zijn zeven voormalige V&D-panden uit deze portefeuille inmiddels nagenoeg geheel zijn verhuurd. De panden, voornamelijk die in Amsterdam, Utrecht en Den Haag, worden ingrijpend en spectaculair verbouwd en worden gefaseerd, in de periode van 2017 en 2018, opgeleverd aan internationale en nationale retailketens, aldus IEF.

Reageer op dit artikel